PowNed

Wéér pro-Palestina demonstraties bij UvA aangekondigd, PowNews is erbij!

Dom, onbeschoft en volhardend zijn ze. Nadat ze gisteravond en afgelopen nacht Roeterseiland in Amsterdam in een slagveld hadden veranderd, hebben de pro-Palestina hooligans laten weten daar vandaag WEER te gaan demonstreren. Demonstreren is het natuurlijk niet, het is gewoon keihard rellen, vandalisme en het verstoren van de openbare orde. PowNews is erbij en vanavond zullen wij onze reportage uitzenden.

Het eerste protest begint vanmiddag om half drie en wordt een solidariteitsprotest (haha) genoemd. In de aankondiging, die rondgaat in app-groepen, staat: 'We zijn nog steeds hier. 'Solidariteit met Gaza, met Rafah en de gearresteerde studenten.' Anderhalf uur later voegen, en nu komt het, docenten en medewerkers van de UvA zich bij het protest. Zij schrijven, ook in app-groepen: 'Sluit u bij ons aan om ervoor te zorgen dat het UvA-bestuur weet dat de gebeurtenissen van gisteravond misdadig zijn en dat zij moeten aftreden.'

Volgens een docent sociologie zijn veel mensen binnen de universiteit boos op het bestuur omdat de politie gisteren te hard tegen de 'demonstranten' zou hebben opgetreden.

Raar, want bij ons weten stond niet het bestuur te rellen tegen de politie en was het niet het bestuur dat de politie bekogelde met zwaar vuurwerk, maar waren dat de bebaarde demonstranten, uiteraard getooid in Arafat-sjaals en zoveel mogelijk onherkenbaar. Toch vreemd dat hier geen afstand van wordt genomen, maar wel van de politie die gewoon moet optreden als de openbare orde op grove wijze wordt verstoord.

  1. Laatste nieuws